top of page
Voorstellen

EVEN VOORSTELLEN

HELMA BEELEN

Opgegroeid in een ondernemersgezin leerde ik al snel dat ik het heel prettig vond om met mensen in contact te zijn en dat mij dat goed lag. Na vele jaren voor een grote Nederlandse bank te hebben gewerkt in diverse adviserende functies en vervolgens zelf een internetbedrijf te hebben opgericht realiseerde ik me dat het dat toch niet echt was. Maar wat dan wel? Met drie heerlijke kinderen, actief bezig zijn bij een grote sportvereniging en woonomgeving,  drong langzaam het besef door dat ik veel bezig was met 'coachen'. Vanuit de interesse in mensen en wat hen beweegt, besloot ik te doen wat ik graag doe; mensen die om verschillende reden vastgelopen zijn in hun leven, of het simpelweg even niet meer weten, weer goed op weg te helpen.

In de coachopleiding die ik gevolgd heb, heb ik alle processen doorlopen die een client kan doorlopen. Ik weet daardoor wat het teweeg kan brengen bij je, welke emoties je kunt doorstaat en wat het effect op je kan zijn. 

Oprecht geïnteresseerd in anderen, innemend, enthousiast, vriendelijk en een verbinder, zo word ik vaak betiteld. Maar als het nodig is ben ik scherp en daag ik je uit. Als coach bied ik je een omgeving waarin veiligheid en vertrouwen heel belangrijk zijn.

Ik nodig je van harte uit in mijn coachpraktijk.

.

Bel of mail mij vrijblijvend voor een kennismaking.

06 - 22 02 98 11

Visie

Inzicht in jezelf biedt ruimte:

Wie ben ik (eigenlijk)?

Ik werk vanuit het idee dat je over een groot potentieel kunt beschikken maar het van nature niet automatisch doet. Simpelweg omdat je er geen zicht op hebt. Het is een mooi proces om mensen te begeleiden naar hun diepere, onzichtbare lagen. Het vergt moed om naar jezelf te kijken maar het is zeker een inspirerende ervaring. Daar is het antwoord te vinden waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Daar zijn je patronen en je aannames ontstaan. Daar krijg je inzicht in je beperkende zelfbeeld.

Je hebt een persoonlijkheid maar je bent het niet!

 

 

Ruimte maakt persoonlijke groei mogelijk:

Wat wil ik (eigenlijk)?

Het idee dat je al goed bent zoals je bent, geeft ruimte. Vervolgens kun je leven vanuit een accepterende, open houding. De open houding stopt het herhalen van oud, aangeleerd gedrag. Dat aangeleerde gedrag was misschien nodig in het verleden (als kind) maar kan je nu in de weg zitten. Je bent nu volwassen en dat betekent dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven.

Als je de verwachtingen van het kind loslaat ben je vrij om je eigen leven vorm te geven!

  

Groei om te zijn wie je wil zijn:

Hoe ga ik dat realiseren?

Zelfkennis leidt tot geluk. Zelfkennis gaat niet alleen over het opdoen van kennis over je persoonlijkheid maar over je gehele zijn .Inzichten alleen leiden niet tot verandering in je leven. Ik nodig je uit om vanuit je inzicht in beweging te komen, om iets te doen of iets anders te doen: hoe bereik je wat je diep in je hart wil? Welke stappen maken dat mogelijk?

 

Armoedebewustzijn versus Rijkdombewustzijn:

Kijk niet naar wat je niet hebt of niet bent, maar wat je wel hebt of bent.

 

In de Westerse wereld leven we voornamelijk vanuit armoedebewustzijn. Dat wil zeggen dat je altijd streeft naar iets wat je niet hebt of niet bent. Het moment dat je kunt ontspannen of gelukkig kunt zijn wordt uitgesteld totdat je iets bereikt hebt. Echter als je dat bereikt hebt, stel je weer een nieuw doel dus het moment komt nooit.

Ik coach vanuit Rijkdombewustzijn. Ik begeleid je in een proces waarin je leert dat er een diep basisvertrouwen is, je hoeft niets te doen, niets vast te houden, je laat juist los. Dan ontdek je dat alles klopt, alles is al perfect hoe je er ook aan toe bent, hoe vervelend je omstandigheden ook zijn. Je hoeft je geen slachtoffer te gaan voelen maar de dwangmatige ondertoon in je handelen kun je laten verdwijnen.

VISIE

HELMA BEELEN

Ik coach dagelijks in mijn praktijkruimte.

Op donderdagochtend van 9.00-12.30 uur ben ik in het Medisch Centrum Aalst, Raadhuisstraat 6 in Waalre.

Bel of mail mij vrijblijvend  voor een kennismaking.

06 - 22 02 98 11

  • LinkedIn - Helma Beelen
bottom of page